10 000 BC - filmen som har allt men liknar ingenting för de!

Ok så här var det. En kväll som denna med värsta snöstormen, då man borde bädda ner sig i soffan och ha filmmaraton... ja då kommer jag och Toadie på att vi ska utnyttja våra halva priset kort på Filmstaden och se Jumper (mmm, Hayden..). Men väl där så visar det sig att den går inte förrän kl 21.20. Vi vägrade gå hem igen så vi valde att se någon annan som började 18.40. I ren brist på något vi verkligen ville se så blev den lyckliga vinnaren till slut '10 000 BC'. Redan när jag läste affischen om den utanför bion så förstod jag att den skulle va åt det väldigt dåliga hållet. Men vad gör man inte när snön vräker ute och man bara vill in i värmen... Plus för 45spänn går det att chansa...

10 000 BC visade sig vara en kavalkad av uruselt skådespeleri, ett manus som någon lätt kommit på i fyllan, specialeffekter som inte klarar av att imponera, komisk rekvisita som såklart inte hade poängen att väcka till skratt - do I need to go on???

*** SPOILER ALERT ***
*** Hela filmen i stora drag ***
Filmen tar sin början i en stenåldersby på ett snötäckt kargt berg... där man (hör och häpna) talar engelska... de hittar en liten blåögd flicka och trollkvinnan i byn spår att flickan kommer avgöra byns öde som vuxen (och som då bär superduperblå linser och ser halvt galen ut istället för vacker, var det torka på blåögda skådisar eller hittade de ingen som ville ta rollen???).
I denna by jagar man iallafall mammutar för att avgöra vem som ska bli byns nästa storjägare och som ska få bära det vita spjutet... men en dag kommer krigare på hästar (!!) och rövar bort halva byn... Mannen som är kär i Blåöga ger sig iväg för att rädda henne.. Han möter på färden gigantiska kluckande forntidskalkoner (i djungeln helt plötsligt) och han trillar ner i ett hål grävd för att fånga hjortar (!!) och däri träffar han på en sabeltandad tigrer (som han bli polare med... såklart... ingen konstigt alls...) och efter det snubblar han in i en lerhyddeby och råkar på flera olika stammar av afrikanska krigare som alla märkligt nog talar samma påhittade hullabulla-språk och bär rustningar av bland annat bambupinnar... och de utser ju såklart den ensamma engelsktalande mannen till sin ledare för han va ju polare med tigern precis som deras profetia hade utlovat (suck!!!! den västerländske vite mannen som förebild igen, tröttsamt!!).
Tillsammans jagar de efter hästkrigarna som nu plötsligt har enorma båtar med stora röda segel och när de väl når sin slutdestination ja då har vi hamnat mitt i ett pyramidbyggande lett av en ondskefull präst... och fångarna blir slavar som tillsammans med fångade mammutar (!!) bygger dessa pyramider med guldtoppar och Inkaliknanade tempel a la Machu Picchu och en sfinxliknande tigerfigur... och slavarna har en snubbe gömd i en kista i en hål i marken som de kallar 'den vise' och han är blind och talar sin visdom med späd babyröst...
Och blåöga bär givetvis "tecknet" på sin hand för prästen har en egen profetsia som bådar om hans undergång och tecknet är formen av stjärnbilden Stora Björn och vid det här laget låg jag och Toadie i stolarna och asgarvade... det gick inte att ta filmen på något annat sätt än med ett gott skratt... så nu vet ni det!
*** Betyg: 2/10 ***

Vill ni ha smakprov, vassego:

På hedersord: trailern är bättre än HELA filmen!!!

På bion hann jag såklart också nästan bli halvt ovän med en mycket störig ung man. Han och hans flickvän(?) had platserna bredvid mig och Toadie men eftersom vi var de enda på hela raden så tänkte jag att de kunde ju hoppa ett steg bort så fick vi alla mer plats och slapp sitta i knät på varann. Men oj oj oj... den unge mannen var visst en regelföljare, en som inte bryter sina principer i första taget. Och han kunde inte sluta mumla "det lär ju komma fler... inte ska vi börja byta platser... det lär ju komma fler..." vilket det inte gjorde och 30 sekunder senare släcktes ljuset och filmen började och jag kunde inte sluta flina åt att såklart ha haft rätt. Vad var det värsta som kunde hänt - well.. att de fick flytta tillbaka - men det är väl en chans man tar när filmen strax ska börja för att få lite extra plats... eller... är det bara jag???

Nu ska jag göra mig lite tea... kanske en tallrik jordgubbsfil... sen förgylla kvällen med Scrubs... yours truly har ju nämligen berikat sin filmsamling med säsong 1,2,3,4 och 5... tjohoo!

God kväll och sov väl!


Läs mer om
, , , ,

Kommentarer/Comments
Postat av: Sister

Ingen film man vill se, nä... Rena kalkonen verkar det vara, haha!
Snart ska jag sussa!
Nassi nassi puss

2008-03-17 @ 23:42:52

Åsiktsfrihet här / Freedom of speech here:

Namn / Name:
Kom ihåg mig?

E-postadress (valfritt) / Email (not required):

URL - din Blogg / URL - your Blog:

Din Åsikt / Your Point of View:

Trackback