Tänker ingen själv längre? (I say Whip It!!)

Jag låg och funderade lite nu under morgonkvisten. På hur dagens unga verkar okapabla till att koncentrera sig på sitt eget liv utan lever genom andras. Var tog individerna vägen? Vad hände med den rebelliska ungdomskulturen? Idag verkar det mest finnas en menlös massa där ute som inte på något sätt tycks ha någon glädje över sin ungdom - vet dem inte att dessa dagar är räknade? Att man växer upp och blir vuxen bra mycket fortare än man tror.. vips.. så sitter man där trettion fyllda. Och undrar hur fan det gick till.. det var ju bara igår man var 17, 18, 19... vart tog tiden vägen??

Mitt första piskrapp viner mot dokusåporna. Pop Idol, Sjukhuset, BB, Farmen, Top Model.. Bönderna och fruarna (vilken kvinna med självrespekt anmäler sig till ett sånt program?? För att bli nobbad och vanärad av en som aldrig lämnat sin gård och beter sig som en inavlad viktigpetter.. har jag hört och läst iallafall.. för nej nej NEJ - jag har aldrig sjunkit så lågt och ägnat en minut åt att titta på skiten - word!!) Ensamma mamman söker... dem är ju verkligen inte dem enda ensamma föräldrarna i världen - så varför sitta och drömma sig bort i deras patetiska program istället för att hitta sig lite egen kärlek?? Vem bryr sig om vilken av de kärlekskranka insmiskanade grabbarna de valde?? Bara reklamvinjetten med Gyllene Tider eller nån dansbandssmörja borde vara nog för folk att slänga ut teven genom fönstret!!

Alldeles för länge har vi matats med sån här dynga. Sista gången jag ens kastade en blick på en dokusåpa var hemma hos min syster och Big Brother stod på och en vuxen blond människa satt och badade i en vask i köket, där gick gränsen för vad jag utsätter mina arma ögon för. Har människan aldrig hört talas om mathygien? Sitta och snuska sig i köket? Trevligt att ta sig en macka där sen och hitta hennes småkrulliga hår som extra pålägg på skinkmackan.. Men det allra värsta är att den människan sen blir 'känd'. För vad?? Snälla kan någon vänlig själ upplysa mig om hur en dokusåpe-person förtjänar att vara 'känd'?? Det är århundrades gåta!! Jag får bara inte in det i skallen. Och enligt min mening så är det just denna oförståelse som skiljer agnarna från vetet. För det sorgligaste i hela historien det är människorna som köper skvallertidningarna, utöver att sitta fastklistrade vid programmen, och faktiskt bryr sig!!!! Hjälp vilket fullständigt meningslöst liv man måste leva då om man finner så stort intresse i dokuvärlden. Personligen tycker jag att dessa överproducerade och färdigpaketerade "verklighetsprogram" är ett hån mot min intelligens. Jag sätter mitt liv, mina intressen och min vardag först. Sen min familjs och mina vänners. Därefter försöker jag bevandra mig i världshändelser, miljö och lite politik. Nån nisse på teve som hungrar efter sina 15 minutes of fame så att det nästan ryker ur öronen på honom eller henne - dem är endast värda a lifetime of shame!!!

image24
Och detta är vad svenska folket bänkar sig framför teven för. En clueless bonde. Finns det verkligen ett genuint intresse för om denna gårdskarl finner sig en fruga eller inte? Eller är det någon slags pervers skadeglädje folk får ut av att glo på det? Känner de sig bättre än denna stackaren? Lyckliga över att de minsann inte föddes in i hans liv? I just don't get it... (Bilden tagen från: http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00430)

Piskrapp nummer två. Dagens outfit!! Modebloggar!! Ego-pics!! Sveriges mest lästa bloggar är snorvalpar som belamrar sina sidor med bilder på sig själva och sina kläder och sedan utnämns av de läsande glinen som några mode gurus! Ahh jag kan bara skratta fastän jag hellre vill gråta en skvätt. Det haglar in kommentarer på dessa sidor från unga töser som berömmer och avgudar dessa bloggar. Sen när förlorade människan sin kraft att ställa sig framför en spegel och själv avgöra om det dem har på sig är snyggt eller fult eller ok? Varför denna hest med modebloggar? Och varför denna hets med ego bilder av sig själv? Behöver människor verkligen ständigt påminnas om hur snygga dem är? Äger dagens unga inga speglar? Eller föds dem helt utan självrespekt och självförtroende nu för tiden?

När jag började blogga trodde jag faktiskt att de mest lästa bloggarna skulle ha någonting att säga. Men det har dem inte. De är som bilderböcker som man läser för sina småbarn fast riktade till en lite äldre genereation. Ingen text knappt, inga färgstarka åsikter.. bara bilder och bilder och bilder och (jag somnar snart själv bara jag tänker tanken modeblogg) mera bilder.


Spana in likheten mellan Devos Mark Mothersbaugh och bonden en bit ovan.. slående va!? Och videon utspelas på en bondgård!! Undrar om detta karismatiska band visste vad framtiden hade i sitt sköte och helt enkelt försökte varna oss!?Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , , , , ,

Kommentarer/Comments
Postat av: leopardia

du tror inte att det här dokusåpa frosseriet är mer åt det krassa hållet; "titta! jag är iallafall inte så där puckad!" och får folk att känna sig mer väl till mods med sig själva?

Postat av: Pixiekatten

Absolut kan det vara så - och just den frågan ställde jag under bilden på den stackars bonden... Är folk verkligen så skadeglada???

2008-02-08 @ 13:00:44
URL: http://pixiekatten.blogg.se/
Postat av: leopardia

haha, jag är ledsen, jag såg bilden på bonden och blev allergisk och var tvungen att hoppa längre ner i texten, så jag missade... sorry.

2008-02-08 @ 17:49:25
URL: http://leopardia.webblogg.se/
Postat av: Pixiekatten

Kan förstå att bildtexten var lättmissad ;) Kanske borde flytta bondebilden sist, finns nog fler med din allergi som mer än gärna hoppar längre ner.. heheh ;)

2008-02-12 @ 11:27:13
URL: http://pixiekatten.blogg.se/

Åsiktsfrihet här / Freedom of speech here:

Namn / Name:
Kom ihåg mig?

E-postadress (valfritt) / Email (not required):

URL - din Blogg / URL - your Blog:

Din Åsikt / Your Point of View:

Trackback